5 september 2021

PvdA fractie maakt zich ernstig zorgen over de verkeersveiligheid op de Dalweg

Er leven al langer zorgen over de verkeersveiligheid op de Dalweg. Na weer een ernstig ongeluk heeft Kubulay Kunduz vragen gesteld aan het college over de maatregelen die nodig zijn om de verkeersveiligheid te verbeteren.

Vragen aan het College van Burgemeester en Wethouders van Soest in het kader van art. 46, regelement van orde.

Afgelopen maandag hebben wij opnieuw in de media gelezen over een verkeersongeval op de Dalweg, waarbij de emoties tussen betrokkenen en de omstanders zo hoog opliepen dat zelfs de politie moest ingrijpen. Bij ons staat Dalweg als een zeer onveilige weg. Vooral tussen de kruising met Albert Cuyplaan en de Van Goyenlaan zijn er zorgen omtrent veiligheid.
Fractie van de PvdA heeft dit eerder onder uw aandacht gebracht. Door de jaren heen is er op de Dalweg een aantal fatale ongelukken gebeurt. Wij blijven ons zorgen maken over de verkeersveiligheid op de Dalweg. Ook de inwoners/aanwonenden klagen er steeds meer over de onveilige situaties die ontstaan door structurele snelheidsoverschrijdingen. De inwoners /aanwonenden voelen zich niet veilig en zijn bang dat er dodelijke ongevallen gaan vallen. Hierdoor kunnen de emoties van de omwonenden soms hoog oplopen.

Als PvdA hebben wij de volgende vragen:

1 Is het college bekend met de onveilige situaties die ontstaan door structurele snelheidsoverschrijdingen op de Dalweg?

2 Hoeveel ongelukken zijn er in de afgelopen 5 jaar gebeurd op de Dalweg, tussen de kruising met Albert Cuyplaan en Van Goyenlaan? Hoeveel daarvan was met letselschade?

3 Hoeveel en welke klachten heeft het college van inwoners/aanwonenden ontvangen over de onveilige situaties en structurele snelheidsoverschrijdingen op de Dalweg?

4 In een aantal gevallen is door de inwoners/aanwonenden contact gezocht met de gemeente m.b.t. deze onveilige situaties. Wat is de status van deze gesprekken/contacten en wat is de het vervolgtraject van deze gesprekken/contacten?

5 Welke concrete maatregelen gaat u nemen om de veiligheid te verbeteren op dat deel van de Dalweg? Zo ja, kunt u aangeven welke wegen u hiervoor bewandelt of gaat bewandelen? Indien nee, waarom niet? Graag horen wij ook of er extra budget nodig is vanuit de raad.

6 Bent u bereid om samen met de aanwonenden deze maatregelen te bespreken en dan keuzes te maken?

Namens PvdA
Kubulay Gunduz