12 juni 2022

Osman Suna geïnstalleerd als wethouder van de gemeente Soest

“Het is voor mij een eer dat ik namens de PvdA wethouder mag worden van ons prachtige Soest! Ik wil hierbij de fractie, bestuur en onze leden hartelijk danken voor de gestelde vertrouwen in mij.

In al die jaren dat ik politiek actief ben heb ik gestreden voor rechtvaardigheid en solidariteit, kijkend met een sociaal democratische bril.

Mij inzettend voor een samenleving waarin plaats is voor iedereen, waarin sociaal zwakkeren niet worden losgelaten en algemeen belang voorop staat.

De burger mag vertrouwen op een overheid die niet alleen uitgaat van de zelfredzaamheid van haar burgers, maar die ook zorgt voor die mensen die dat nodig hebben! Menselijke maat hanteren waar dat nodig is.

Mijn idealen staan voorop,  gevoed vanuit een rode hart, wat je kracht en zelfvertrouwen geeft. Je wilt iets bereiken en daarom moet je creatief zijn, doorzettingsvermogen hebben en er is flinke energie voor nodig.

Als politicus kwam ik niet alleen op voor de onderkant van de samenleving, maar heb ik ook veel breder naar zaken gekeken in de periode dat ik raadslid  en Statenlid was.

Als wethouder zal ik het belang van alle Soesters voorop houden bij alle keuzes die gemaakt  worden. De noodzakelijke woningbouw is prioriteit, maar ik zal me ook inzetten om de gemeente sociaal en cultureel welvarend te houden en grote ongelijkheid tussen burgers, maar ook tussen gemeenten, te voorkomen, daarvoor zal de ervaring vanuit de Provinciale politiek zeker van meerwaarde zijn.

Ik ben me ervan bewust dat ik een zware taak op mijn schouders heb genomen en dat er hoge verwachtingen zijn. Een ding kan ik jullie garanderen en dat is dat ik me met hart en ziel zal inzetten , wat hopelijk ook zijn vruchten zal afwerpen, waar wij met zijn allen trots op zullen zijn.

Ik hoop u snel weer een keer te ontmoeten. Schroom niet om mij op te zoeken als u vragen heeft of als klankbord wilt optreden”.

Osman Suna

Wethouder gemeente Soest